pühapäev, jaanuar 3

julie/julia project



Nii tore, et midagi võib nii suure naudinguga teha.
Minu jaoks on toidu loomine üks neist tegevustest.
Kogu protsess on meeldiv.


Mõni päev tagasi oli külmkapis forelli.
Otsisin uut kombinatsiooni, kuidas forelli süüa.
Forell on kuidagi kuninglik kala.

Aga võib olla peaks iga toiduainet nii kohtlema ja kohtama, austusega. :)
Nii muutuks ka räimed väga pidulikuks.

Forell küpses ahjus iseseisvalt.
Aga apelsini-juustu kastme tegemine pakkus küll elamuse.
Alustades sellest, kui võis tuli pruunistada jahu - väga meeliülendav lõhn täitis köögi. Ja seejärel koor, piim, apelsinimahl, sool, valge pipar...ja lõpuks juust....
Kartulid rosmariiniga, forell soola-sidruni-pipraga ja apelsini-juustukaste peale...
täitsa mõnus

Juba mitmendat päeva ootan, millal mu avokaadod valmivad.
Neljast sõin ühe ära, ei ole veel päris valmis.
Paku välja kooslus, kuidas avokaado kõige paremini maitseks..
praegu tundub, et teen supi...
Cantina kanasupp
Aga olen valmis ka muud katsetama.


Avokaadod muideks on väga seksuaalsed viljad.
Nende päritolupaigas, Kesk- ja L-Am arvati, et need kasvatavad viljakust.
Ja nende välimuse tõttu nimetati neid ka munanditeks. :)
Väga energiarikkad nad on küll...

3 kommentaari:

nete ütles ...

avokaado ja kuumsuitsu lõhe - mõnus pühapäevahommikune võileivakate. Sirts sidrunimahla hoiab värvi ka erksa! :)

annimanni ütles ...

oi Nete,
rõõm sinust jälle kuulda.
Ja neid lõhe-avokaado kombinatsioone on mulle ka mujalt silma alla sattunud.
Eile tegin Cantina kanasuppi.
Täitsa hea.
Aga eelistan avokaadot siiski salatis.
proovin ka võileivakatet. :)

nete ütles ...

Kui Tallinna tuled, tule külla, teeme koos süüa! :)
Muidugi ikka sinu enda sulni olevuse, mitte söögi pärast ...