kolmapäev, märts 3

posttraumaatiline stressihäire nelja juustu kastmes

Loomise rõõm on üks suur rõõm.
Iseendale ja (loodetavasti) teistele uue teadmise loomine ettekande kujul, või nelja juustu pasta loomine.

Kui midagi head on loodud,
siis tekib tahtmine ka seda jagada.
Imelik, miks ometi?
Võiks ju iseendale hoida.


4 juustu pasta (pastaraamatust retsept minu modifikatsioonidega)

keeda pasta pool pehmeks al dente (näiteks 250-300g) (vähese soola ja õliga vees)
võta kastrul ja vala sinna 3dl koort (vahu või kohvi), riivi 30-50g parmesani juustu, purusta ca 50g sinihallitusjuustu, riivi 50g mozzarella juustu ja 25g fetajuustu. Tasasel tulel sega ja lase juustudel sulada. Lisa supilusikatäis jahu (soovitan eraldi klaasis väga väikese koguse piimaga segu teha, siis ei ole jahu-tüki ohtu). Keeda paar minutit tasasel tulel. Riivi sisse veidi muskaatpähklit, teelusikatäis Dijoni sinepit, peterselli (parem on värske, aga mul oli kodus ainult kuivatatud). Vala segu pastale peale ja sega. Raputa peale kreekapähkleid. :)
Kui tahad võid ka panna ahjuvormi, riivida peale veel parmesani juustu ning 10-15minutiks 200kraadisesse ahju panna - mina seda ei teinud.
Kõige hõrgum pasta, mida kodus olen valmistanud.

Kommentaare ei ole: